blogg

blogg

Kaniner

bloggPosted by Lena Möller Sat, January 18, 2014 17:56:30
AVELSBEDÖMNING & REGISTRERING AV MINA KANINER

Idag har varit en mycket trevlig dag, vaknade vid 5.oo tiden och åt frukost, sedan ut med hunden, matat hästarna , getterna, hönsen, kaninerna. Mockat till hästarna, satt hö till dom. Trodde att jag själv kunde köra idag, vädret var ganska lugnt och fint, men sedan började att snöa, då ringde jag Lasse o Susanne och frågade om jag fick åka med dom till farmen, och det gick bra. PUH, ja jag fick ju självklart åka hem med dom också.

Det kom många medlemmar som fick sina kaniner bedömda och även registrerade, det serverades kaffe och smörgåsar, sedan gulasch soppa (passade utmärkt idag i denna vinterkyla) och en underbart god kaka som Susanne Aronsohn hade bakat mums. Det är så roligt att sitta och prata kanin och allt annat med dessa otroligt trevliga kamrater man har fått genom åren, pga allas kaninintresse, man ser verkligen framemot dessa sammankomster.
Jo det gick bra för kaninerna också
Vit rex hona: Rapunsel fick 94 poäng, född: 2011, hon var inte så fin i pälsen just idag, hon harhaft ungar för ett tag sedan, och pälsen hade inte hunnit hämta sig efter det. Men fick bra på hennes kroppsform, är mycket nöjd med det.
Vit rex hane: Pajas fick 94,5 p, född 2011, Han var inte heller så bra i pälsen, han var inte helt färdigfälld, men blir super igen när pälsen är klar, fick bra på kroppsformen, mycket nöjd med detta också.
Castor rex hona : Dockeslätts Sigrid, fick 94,5 p, född 2013,hon fick även hon Bra på kroppsformen, hade lite antydan till hakpåse. Gick bra för lilla Sigrid också, nöjd.
Castor rex hane : Dockeslätts Perry, fick 95 p, född 2013, han har mycket fint huvud, fick Bra på rasprägel o presentation fick 10p där, även Perry fick Bra på sin kroppsform 19 p på det, fick även att Perry är ett Vackert djur, Jag är jättenöjd med resultaten på alla 4, så nu är det bara att sätta ihop dom och börja avla egna snygga kaninbarn med så bra avelsmaterial, skall det bli väldigt spännande.